Français English facebook page

Met de auto: Autoroute du soleil (Brussel-Marseille) afrit Montélimar-Nord, richting Le Teil, in Le Teil volg je Aubenas, in Aubenas neem je richting Alés, tot je na 22 km een afslag tegen komt Les Vans. Les Vans volgen tot voorbij het dorpsplein richting Villefort (D901) na +/-1km sla je af op de D113 en daal je af naar de "Vallee du Chassezac". Na het oversteken van de rivier blijf je links de D113 volgen (richting Villefort en Malarce) door het kloofdal van de Chassezac. Voorbij de afslag naar Malarce en voorbij de stuwdam, volg je Thines. Over de brug is er rechtsaf een smalle weg, de D513 die je met veel bochten omhoog door de ravijn van de Thines voert. Na zo'n 8 km op deze weg, als je Thines rechts boven je ziet, neem je de weg schuin links: "Vallee Tastevins". Na 2 km kom je in Tastevins aan, voor een garage met grijze poort, rijd je dan links een weg omhoog. Je volgt de weg tot aan een splitsing waar je links naar boven gaat tot aan een huizengroep "La Boissière". Afstand Les Vans-La Boissière is 20 km (+/- 50 min)

Alternatieve route via Parijs en Clermont-Ferrand. Je neemt de E17 Gent-Kortrijk via Lille naar Parijs op de A1, na de luchthaven Charles de Gaulle meen je de A104 tot aan de A4 daar volg je de N104 tot aan de A6, het is een beetje ingewikkeld maar als je altijd de borden Lyon A6 (niet de A5 nemen!) volgt zit je goed. Eenmaal op de A6 blijf je richting Lyon rijden tot de splitsing A77 richting Moulins, tot in Cosne-sur-Loire is het autoroute, tot in Moulins is het route national met soms stukken autoroute, in Moulins neem je na het einde van zo'n stuk autoroute vlak na een rond punt de N79 richting Clermont-Ferrand na 40km kom je op de A71 na Clermont-Ferrand neem je de afrit Brioude-Le Puy, dan gaat de reis verder door het central massief je meent de N102 richtig Le Puy, voor Le Puy neem de de ring D906 van Le Puy richting Aubenas de N88 in Pradelles terug de N102. Ongeveer 7km voorbij het dorpje Lanarce sla je rechts een kleine weg in de D239 richting Valgorge. Na 15km aan een groot huis links af na 500m rechts af, de D24 via de Col de Meyrand kom je in Loubaresse voorbij het dorpje neem je de D403 na 8km ga je links de D4. Na 11km neem je rechts een kleine nieuwe weg richting Thines na 4km rechts over de brug van de rivier de Thines, voorbij de brug ga je rechts stijl omhoog nog 2km en je bent in La Boissière. Het lijkt moeilijk maar de weg in rustiger en mooier, als je de spits in Parijs kunt vermijden is deze route ideaal.

Met de trein: Brussel-zuid - Valance TGV (5 uur), in Valance TGV overstappen op een bus naar Aubenas (2 uur), in Aubenas overstappen op een bus naar Les Vans (1 uur). Daar aangekomen kun je me bellen en dan kom ik je afhalen.

Met het vliegtuig (RyanAir): Charleroi - Nîmes (1,30 uur), in Nîmes neem je de pendelbus naar Gare de Nîmes, daar neem je de trein naar Villefort (1,30 uur). Daar aangekomen kun je me bellen en dan kom ik je afhalen.

Met de GPS: La Boissière staat waarschijnlijk niet in uw gps. Tastevins (Tastavin) dat op 300 m van La Boissière ligt wel. Als gemeente selecteer je Malarce-sur-la-Thines. De coördinaten zijn: Noorder Breedte 44° 30' 19"(44,5052), Ooster Lengte 4° 1' 53"(4,0315)

Download Routebeschrijvingen:
pdfRoute goolge maps Les Vans - La Boissière
Routebeschrijving via Les Vans
Routebeschrijving via Lablachère
Routebeschrijving via Villefort
Routebeschrijving via Loubaresse


Routebeschrijving Les Vans - La Boissière (Tastevins)

Op 1,6 km vanuit het centrum van Les Vans neem de D113

Na 3,6 km of 5,2 km vanuit het centrum van Les Vans

Na 3,4 km of 8,6 km vanuit het centrum van Les Vans links aanhouden (rij niet naar Malarce-sur-la-Thines)

Na 2,8 km of 11,4 km vanuit het centrum van Les Vans volg de D513

Na 6,7 km of 18,1 km vanuit het centrum van Les Vans links naar boven rijden

Na 1,8 km of 19,9 km vanuit het centrum van Les Vans
Dan links nog 300 m dit kleine wegje volgen


Routebeschrijving Lablachère  - La Boissière (Tastevins)

In het centrum van Lablachère volg je de D4 richting La Bastide

Na 15,7 km ter hoogte van Auberge de Peyre volg nog steeds de D4 

Na 2,8 km vanaf Auberge de Peyre de weg links inrijden richting Thines (dit is de eerste weg links vanaf Auberge de Peyre)

Na 4 km aan de parking van Thines neem de u bocht naar rechts (D513)

Na 450 m de u bocht rechts naar boven rijden

Na 1,8 km dan links nog 300 m dit kleine wegje volgen

www.gitelaboissiere.com | webdesign CtrlZ | © CtrlZ 2018 | Sitemap