Nieuwsbrief van 13 juli 2003: 3 weken vakantie

Al de dieren. We hebben 's nachts een glimworm op de weg gezien. Boven de berg cirkelde gisteren een slangenarend. Op de weg naar Thines lag een glimmend zwarte slang. In de rivier aan de grote poel zwom een waterslang. En bij Herman woont een kat, Brigitje en een pad met de naam Laurent. Verder zagen we nog: libellen, een heel grote sprinkhaan veel hagedissen en een everzwijn. En dan nog een paar honden die even dag kwamen zeggen.
Zaterdag: verhuizen. We waren eerst in het huisje naast Herman, Zaterdag moesten we onze spullen verhuizen naar het huis van Herman. Dat ging redelijk snel want er was nog een vriend en vriendin die ons mee hielpen. 's Avonds heeft Herman als dessert kastanjetaart gemaakt voor ons, het was heel lekker.
Zondag: Piknick. Mama heeft per ongeluk massage olie in de rijst gedaan, het was eigenlijk de bedoeling dat er zonnebloemolie in zat, daarom vond iedereen dat het rare smaak had (maar niemand heeft er iets van gezegd!)
Maandag: Zonder ouders. Onze moeder en een paar vriendinnen gingen te voet naar La Blacherette, een wandeling van ongeveer 3 uurtjes. In La Blacherette kan je bij Nathalie heerlijke ijsjes eten, en kastanjebier drinken. Grappig was, dat mijn grootmoeder verstaan had dat mijn mama naar de waserette was (ipv La blacherette). Wij bleven alleen thuis met een vriend van ons. Toen zijn we naar de rivier gegaan want het was snikheet. We hebben toen wel niet zo veel gezwommen. s'Avonds lang Trivial Pursuit gespeeld met al de motten en muggen uit de buurt. En zij hebben gewonnen.
De natuur.We zitten hier in de zomervakantie het is heel warm. Er stroomt een rivier beneden en daar gaan we altijd in zwemmen. Het is hier ook heel mooi want je zit tussen de bergen en er is ook een redelijk kale berg niet heel kaal maar toch kaal, die is leuk om te beklimmen.
Woensdag: De Chassezac. We zijn naar de Chassezac gegaan dat was leuk want daar is een rots waar je af kunt springen. De rots is 13m hoog maar je kunt ook van 1m springen of van 3m of van 4m of 6m of 7m of 8m of 12m en de hoogste is 13m. Er zijn daar grote vissen in de rivier.
Louis (12)

meer nieuwsbrieven

www.gitelaboissiere.com | webdesign CtrlZ | © CtrlZ 2022